Elämää, ei sen enempää...

Höpinöitä elämästä ja arjen pikku asioista

perjantai 31. heinäkuuta 2015

Välillä olo on hemmetin hullu- vierailijan kynästä

"Ahdistaa, en kyl tiä mikä, mut ahdistaa."

"Seinät kaatuu päälle"

"Pelottaa, milloin jokin on liikaaa, milloin murrun kokonaan."

"Rikki, murtunut, en tunne itseeni"

Nämä kaikki on kuultu myös minun suustani. Kun sairastin nuo olivat pieni osa tuntemuksista ja ajatuksista.  Mutta se kasvatti, tuli mietittyä asioita ja pohdittua olemassaoloaan ja suhdettaan elämään. Sitä kuka on ja millainen on. 
Nyt jälkeenpäin on onnellinen siitä ajatustyöstä jota sinä aikana joutui tekemään. 

Nyt kun juttelen masentuneen ihmisen kanssa,  tekee mieli sanoa:  minä tiedän tuon tuskan,  olen kokenut sen myös. Siitä selviää kyllä. Mutta helppoa se ei ole. En muista kaikkea hyvää mitä minulle sinä aikana tapahtui,  ja millä selvisin.  Sisulla ja tahdonvoimalla.  Se että kukaan ei saa tietää oli raskas asia mutta pitämällä yllä normaalia elämää,  se auttoi myös.  Vaikka kukaan ei kuunnellut ja kukaan ei auttanut, olen selvinnyt omin konstein.  Tai tietenkin kävin juttelemassa eri ihmisten kanssa.  Mutta akuuteissa hetkistä sain selvitä yksin. En halunnut että kukaan saisi tietää, että kukaan ei huolehtisi. Mutta silti sen tuskan kanssa olisi halunnut mennä jonkun luo. Toivoin että joku olisi huomannut sen, mutta kuka huomaa iloisen ilmeen takaa, että se ei ole aitoa iloa.

Silloin saatoin tukeutua Jumalan apuun. Rukoilla voimaa ja lukea lohdutuksen sanaa. Sen huomaa nyt sellaisena sisäisenä kiitollisuutena.  Huomaan että ihmiset ovat rukoilleet puolestani.  Kiitos heille siitä.

Myös erilaiset taiteet ovat olleet apuna,  teatteri, kirjoittaminen, musiikki! Monet laulut antavat voimaa ja kuin ne kertoisivat myöt omista tunteistani.
Tahdon toivottaa kaikille paljon hyvää! :) 

Miina *

*Nimi muutettu, kirjoittaja halusi pysyä nimettömänä 
2 kommenttia:

  1. Tiedän niin tuon tunteen, ettei haluaisi kenenkään saavan tietää. En ole itsekkään halunnut muiden murehtivan omaa vointiani. Paljon hyvää myös sinulle. <3

    VastaaPoista