Elämää, ei sen enempää...

Höpinöitä elämästä ja arjen pikku asioista

keskiviikko 28. elokuuta 2013

Virheistä

Olen elämässäni tehnyt mielestäni liikaa virheitä ja haluaisin sen päättyvän. Miksi aina tekee jotakin väärää joka pahoittaa toisen mielen ja omankin. Koska ihminen on tällainen, tekee väärin, koska on syntinen. Sitten mietin että vaikka ne asiat olisi sovittu ja asiat on hoidossa. Silti sitä miettii, miksi teki niin. Ei anna itselleen anteeksi, ja kun sanoo itselleen että ei asiaa kannata murehtia koko ajan. Totta kai katua saa, mutta jos asia on jo selvä, itsesyyttelyllä ei ainakaan voita mitään.
Mitä elämästä edes saa jos koko ajan katuu virheitään ja miettii mitä on tullut tehtyä. Virheistään täytyy ottaa opiksi  ja yritää keskittyä sellaisiin asioihin joita ei osaa. Kehittää taitojaan siinä mitä ei osaa ja missä tekee virheitä. Kaikilla elämänalueilla. Ihmissuhteissa, koulussa, autolla ajamisessa, liikunnassa, leivonnassa ja ihan missä vain. Jos tuntuu että tekee virheitä ja ne asiat jäävät harmittamaan, opettele vielä lisää. Leivo ensikerralla mummulle piirakka joka ei ole taas palanut pohjaan, mene hiukan pidempi juoksulenkki ja kokeille kuinka paljon jaksat. Harjoittele peruuttamaan jos se on auton kanssa vaikeinta. Tai jos ytävän kanssa tulee aina riitaa mieti mitä voit tehdä toisin.

Virheitään ei kannata jäädä murehtimaan, virheitä tulee jokaiselle ja niistä selviää. Positiivista elämänasennetta vain, virheet on virheitä ja ne ei ole elämän perusta. Niistä voi päästä vain ylös päin, niihin ei kannata jäädä junnaamaan. Menetät monta hienoa kokemusta jos vain jäät kotiin murehtimaan mitä tulikaan tehtyä. Pahoja virheitä kadutaan hetki, mutta niistä myös opitaan ettei tee samoja virheitä uudelleen. Sen vuoksi myös virheitä kannattaa tehdä, mutta niihin junnaamaan jääminen ei opeta. Eikä tahallaan kannata mokata niissä asioissa joista tykkää tai jotka ovat tärkeitä. Kaikki tekevät virheitä, myö julkkikset ja koulun suosituimmat ihmiset.

Hyvää syksyn jatkoa ja elämä on vain elämää ei sen enempää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti