Elämää, ei sen enempää...

Höpinöitä elämästä ja arjen pikku asioista

torstai 4. kesäkuuta 2015

Muumimammailua



Sain hetken omaa aikaa Tampereella sillä välin kun äiti ja sisko olivat 
ottamassa napakorua. Ja tietysti eksyin kirjakauppaan. Agatha Christien, Eikä yksikään pelastunut oli ensimmäinen kirja jonka kyseiseltä kirjailijalta olen lukenut. Ja se on aivan ilmiömäinen. Kirjan nimi kertoo paljon. 10 erilaista ihmistä päätyvät saarelle ja vähitellen heitä yksi kerrallaan alkaa kuolla. Kuinkas sitten kävikään, saarella ei pitänyt olla muita ihmisiä. Kuka on murhaaja, pelastuiko joku sittenkin. Agatha Christie on nero. Ketä vaan kirjan henkilöä voit epäillä murhaajaksi, mutta se on sittenkin juuri se jota et osannyt edes epäillä. Koska olen hulluna muumeihin, piti ostaa myös kortteja. Minä onneton käännän kirjakaupan aina ylösalaisin. Muumit on niin parhautta. Tove Jansson on luonut aivan mahtavan maailman.



Eräänä päivänä kokeilin uutta reseptiä raparperipiirakkaan.Ohje oli mielenkiintoinen, maito ihmetytti eniten, taikinasta tuli löysempää, kuin mitä ennen kun olen piirakkaa tehnyt. Sen vuoksi raparperit upposivat ikääänkuin taikinan sisään. Kiisseli oli mahtava idea siihen päälle, se neutralisoi raparperin kirpeää makua. Ohjeesta kiitän Hellapoliisia
Pohja:
3 munaa
3½ dl sokeria
100 g margariinia
1½ dl maitoa
4½ dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
raparperia+ sokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sitten sulatettu margariini ja lämmin maito vuorotellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele pinnalle raparperipalat ja sokeria. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.
Vaniljakiisseli:

3 dl maitoa
1
½ dl sokeria
n. 2 rkl perunajauhoja
vaniljasokeria
Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja hämmennä, kunnes sakenee. Levitä kuorrute valmiin piirakan päälle.



Että tuli hyvää, vaikka itse sanonkin!

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen piirakka :) Täytyykin joskus kokeilla! :)

    VastaaPoista