Elämää, ei sen enempää...

Höpinöitä elämästä ja arjen pikku asioista

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Identiteettikriisi

Blogille sivun tekeminen facebookkiin on saanut minut miettimään kirjoittamista. Se tulee tavoittamaan/on ehkä jo tavoittanut lukijoita, joiden luettavaksi sitä en olisi sitä vielä halunnut, mutta no. Se riski oli olemassa. En siis tarkoita etteikö uusia lukijoita olisi ollut kiva saada ja että blogini saisi näkyvyyttä. Ihmisten on myös helppo seurata blogiani sitä kautta, jos eivät halua kirjautua bloggeriin.

Tämän jälkeen aloin miettiä, mitä haluan enää kirjoittaa, ettei tarvitsisi pestä likapyykkiä enää myöhemmin, tai että asioita joita täällä kirjoitan tai pohdin ei tarvitsisi selittää ja vatvoa enää perheen, sukulaisten tai tuttavieni kanssa. Se mitä on blogissa, toivoisin jäävän blogiin. Asioista voi keskustella täällä, tai facebookissa, mutta muuten en jaksaisi sellaista häsläämistä kirjoittamiseni johdosta. Tai se jos blogini nyt sattuisikin herättämään enemmän keskustelua, niin en halua että siitä minulle avaudutaan.  Koska jos siitä tehdään iso numero, se ei ole enää kivaa.

Miksi sitten olen tähän asti kirjoittanut. Bloggaamisessa viehättää se että saa kertoa myös uusille ihmisille itsestään ja ajatusmaailmastaan. Sellaisille joiden kanssa maailmat ehkä kohtaavat. Se että voin kirjoittaa tänne aivan erilaisia asioita kuin facebookkiin. Joten nyt iski kriisi siitä mitä blogissani kirjoitan, kun kaikki saavat lukea sen facebookin kautta. Myönnetään, olen jakanut kirjoituksiani facessa, mutta vain tietyille ihmisille.

Mitä te ajattelette? Onko huoleni turhia?

4 kommenttia:

 1. Mä oon moniin "hyvän bloggaajan ohjeisiin" törmätessäni huomannut yhden asian. Kaikki korostaa, että blogia ei kirjoiteta lukijoille. Blogia kirjoitetaan itselle, silloin siitä saa persoonallisen ja kiinnostavan. Itse olen hyvin samoilla linjoilla tämän kanssa, joten jatka kirjoittamista siitä, mistä haluat kirjoittaa :)

  VastaaPoista
 2. Niimpää, ja siksihän mä kirjotankin, mutta ehkä mä vaan jännään liikaa muitten reaktioita. Varsinkin sellaisten ihmisten, jotka ei jätä asioita siihen. Mutta totta mitä sanoit Heidi, yritän pitää sen ajatuksista päällimmäisenä.

  VastaaPoista
 3. Jatka rohkeasti kirjoittamista siitä mistä itse haluat. :) <3 Kirjoitat hyvää tekstiä ja selvästi nautit tästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna! <3 Hätiköintiä ehkä. Rohkeasti eteenpäin vaan, niinkö? :)

   Poista