Sain hetken omaa aikaa Tampereella sillä välin kun äiti ja sisko olivat
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgl8f00eliZTLhe_1H9-MoPQ1B6wLriZ62IMxI_DDw86eysPkSyLMQpALwQHrEURwxwMRqu66MHRiD1DcRQh2rjqM1sQkOKS-cCWaT5DAymltHE1PSvVpo1hKEOAD7-JvzeMHpARs0ghik/s200/20150603_141244.jpg)
Eräänä päivänä kokeilin uutta reseptiä raparperipiirakkaan.Ohje oli mielenkiintoinen, maito ihmetytti eniten, taikinasta tuli löysempää, kuin mitä ennen kun olen piirakkaa tehnyt. Sen vuoksi raparperit upposivat ikääänkuin taikinan sisään. Kiisseli oli mahtava idea siihen päälle, se neutralisoi raparperin kirpeää makua. Ohjeesta kiitän Hellapoliisia
Pohja:
3 munaa
3½ dl sokeria
100 g margariinia
1½ dl maitoa
4½ dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
raparperia+ sokeria
3½ dl sokeria
100 g margariinia
1½ dl maitoa
4½ dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
raparperia+ sokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut
kuivat aineet ja sitten sulatettu margariini ja lämmin maito
vuorotellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Ripottele pinnalle raparperipalat ja sokeria. Paista 225 asteessa n. 20
minuuttia.
Vaniljakiisseli:
3 dl maitoa
1½ dl sokeria
n. 2 rkl perunajauhoja
vaniljasokeria
1½ dl sokeria
n. 2 rkl perunajauhoja
vaniljasokeria
Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja hämmennä, kunnes sakenee. Levitä kuorrute valmiin piirakan päälle.
Että tuli hyvää, vaikka itse sanonkin!
Herkullisen näköinen piirakka :) Täytyykin joskus kokeilla! :)
VastaaPoistaEi maistunut raparperin kirpeys liikaa. :)
Poista