Elämää, ei sen enempää...

Höpinöitä elämästä ja arjen pikku asioista

perjantai 19. kesäkuuta 2015

Yöttömän yön taikaa

Nuorena tunsin sen taian. Se jännitys kun käveli rantamökiltä kotiin. Kesäillan viileys, sen äänet. Kuinka kerättiin kukkia tyynyn alle, jotta nähtäisiin tuleva sulho unessa. Aamulla karvas pettymys kun näin ei ollutkaan.

Myöhemmin tuon taian korvasi kaamea sähellys. Kukaan ei malttanut istua vaan aina jonkun piti sählätä. Kaikilla oli nälkä eri aikaan, milloin piti ruokkia kukakin. Kenellä oli nälkä vielä viidennenkin makkaran ja pihvin jälkeen. Kuka menee saunaan milloinkin...Älä seiso siinä, älä syö enempää, älä istu...Mutta kukaan ei uskaltanut muuttaa kaavaa. Kun tajusin taian rikkoutuneen, olen vain kitunut. Viime vuonna onneksi hyvän musiikin ja monien ihmisten ympäröimänä Rönnissä. Koska sai olla aikuinen nainen isolla A kirjaimella. Vapaana kahlivista perinteistä. Perinteet joo, mutta hyvällä maualla ja niin kauan kun se on kivaa.

Kaikki muttui, koska me muutuimme. Me lapset kasvettin isoiksi. Mutta mikään ei kaikesta huolimatta ole muuttanut sitä tunnetta savusaunan jälkeen. Viileässä iltavedessä uimista, kun sadepisarat hiljaa pomppivat tyynelle pinnalle. :)

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Oottehan ollut ihmisiksi
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti