Elämää, ei sen enempää...

Höpinöitä elämästä ja arjen pikku asioista

tiistai 22. joulukuuta 2015

Terkkuja Tallinnasta

Ensinnäkin loma alkoi viime keskiviikkona! Lepo ja vapaus, houkuttelee! Viimeiset kouluviikot olivat työtä täynnä ja energiat olivat kaikin puolin nollassa.  Onnelliseksi minut teki se että sain antaa eläkkeelle jäävälle apulaisrehtorille villasukat ja kortin. Toivottavasti piti :) Mutta itse halusin muistaa häntä jollakin tapaa, koska hän on todella mukava ja ottaa asiat hoitaakseen. 

Mutta alkuperäiseen asiaan. Olimme viikonloppuna äitini ja kummitätini kanssa Tallinnassa,  joulutorilla. Jollakin tavalla tykkään tunnelmasta Tallinnassa ja varsinkin sen vanhassa kaupungissa. Sen talot ja arkkitehtuuri. Toisaalta taas mukavaa olla Suomessa. 
Kävelimme paljon ja yritin kuvata vanhan kaupungin tunnelmaa. Kävimme siellä syömässä ja kahvilla. Tallinnassa toisaalta on mukava käydä,  kun ruuan ja kahvin tilaaminen käy helposti, eikä haittaa jos viron kieli ei ole hallinnassa. Virossa, niinkuin monessa muussakin maassa Euroopassa,  on paljon samoja kauppaketjuja kuin Suomessakin, niitä kuitenkin välttelen ja menen ennemmin kiertämään joulutoria ja vanhaa kaupunkia,  kirkkoja ja ostamaan maatuskaa matkamuistoksi.

Ostokset laitoin tylsästi joulupakettiin, joten ne tulevat esittelyyn myöhemmin.
Yhden tuotteen otin kuitenkin heti käyttöön.  L'occitanen käsirasvan. L'occitane on merkki, joka on syntynyt Ranskan Provencessa ja se valmistaa kosmetiikkaa. Eikä testaa tuotteitaan eläimillä. Suomessa sillä ei ole myymälöitä kuin Helsingissä.  Itse ostin tuotteeni laivalta.

Tässä tunnelmia Tallinnasta kuvina:

4 kommenttia:

  1. Ihana ajatus tuo, että kun matkustaa johonkin, katselee ja kokeilee niitä paikallisia juttuja eikä tyydy vain kotimaasta tuttuihin juttuihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Niimpä, miksi sitä matkustaa, jos tyytyykin vain tuttuun ja turvalliseen ja tekee vain sellaista mikä olisi mahdollista kotonakin. :)

      Poista
  2. Aivan ihania tunnelma kuvia Tallinnasta <3 :) Täytyisi joskus itsekin päästä siellä käymään. :)

    VastaaPoista