Elämää, ei sen enempää...

Höpinöitä elämästä ja arjen pikku asioista

keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Arki rullaati

Kuuden viikon seurakuntaharjoittelu on takana. Olen onnellinen, mutta hyvin väsynyt. Koulu tuntuu helpolta, kun saa suunnitella toimintaa yhdessä muiden kanssa. Ei tarvitse pärjätä yksin. Näyttöä varten tehdyt suunitelmat olisivat luonnistunteet helpommin jonkun kanssa. Kun omat ideat olivat kadoksissa, olisi kaivannut toista miettimään niitä yhdessä kanssani. Kokemuksena harhoittelu oli silti hyvin opettava, varsinkin minulle, kuka ei ole tehnyt mitään oikeita töitä. Tästä rikastuneena haluaisin jakaa oppejani muiden kanssa. Itselleni vaikein osuus oli hartaudet, jos koko aiheena oli jokin vaikeampi aihe, kuten kiitos isänmaasta.

Tässä on kaksi linkkiä, josta hain ideaa hartauksiin. Ensimmäisestä linkistä löytyi tuo mainitsemani itsenäisyyspäivä.

Sallikaa lasten tulla
Seurakuntien lapsityön keskus

Itsenäisyyspäivä on mielestäni haastava aihe käsitellä lasten kanssa. Mitä siitä voi lapsille kertoa? Eräässä keskustelussa monet sanoivat että kertovat että itsenäisyyspäivä on Suomen syntymäpäivä. Osa vanhemmista lähti kertomaan historiasta, mutta he painottivat siinä lapsen ikää. Mutta jos kyse on alle kuusi vuotiaasta lapsesta?

Itse lähdin siitä näkökulmasta että, koska kyse on kuitenkin vielä pienestä lapsesta, ei voi kovin syvälisesti tätä aihetta käsitellä.

Itse näytin lapsille valmista Suomen lippua, kysyen mikä se on. Lapset osasivat vastata hienosti. Kerroin myös että tänään on Suomen syntymäpäivä. Rakensimme kankaista lattialle Suomen lipun kuvan yhdessä lasten kanssa. Kun lippu oli valmis käänsin sen niin että lapset näkivät siinä olleen ristin. Lapsilta saattoi kysyä myös oliko kerhotilassa muualla risti. Kerroin  lapsille miksi lipussa on risti. Lapsille voi kertoa myös mitä lipun värit merkitsevät.
Lapsia saa helposti mukaan kyselemällä ja pyytämällä heitä apuun lipun teossa.
 
Yksinkertainen hartaus myös aivan pienimille ja saa hengellisyydenkin mukaan.  Itse olin epäileväinen hartauteni suhteen, ja olen edelleenkin sitä mieltä. Mutta saa käyttää ideaa hyväkseen, jos joku tuntee ahdistusta itsenäisyyspäivään liittyvän hartauden kanssa.

Mutta asiasta arkeen. Koulu tuntuu työpuristuksen jälkeen helpolta. Arki rullaa, aika juoksee, illat menevät kuin siivillä. Koko ajan on kiire, vaikka mitään en tee ja ketään en tapaa päivän aikana. Kämppikseni ja koulukavereideni lisäksi, välillä olo tuntuu yksinäiseltä, kun ei ole ketään kenen kanssa jakaa ajatuksia. Mutta kun miettii, keksin minä tekemistä itseksenikin. Huomenna olen menossa teatteriin, katsomaan Jekyll & Hyde -musikaalin. Tänään pitkästä aikaa kävin rehkimässä salilla ja rentoutumassa saunassa. Välillä on hyvä antaa aikaa itsenä hemmotteluun.

Joulun aika on paras yksi parhaista hetkistä viettää aikaa ystävien ja läheisten kanssa ja pysähtyä joulun sanoman äärelle. Hyvää adventin aikaa!!
<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti