Elämää, ei sen enempää...

Höpinöitä elämästä ja arjen pikku asioista

keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Festarihulinaa


Tänään oli Jyväskylän kristillisen opiston Iloa, eloa, älyä festarit. Meidän ryhmällä oli kaksi omaa pajaa. Matka maailman ympäri, jossa lasten kanssa kierrettiin maapallon ympäri, joka oli rakennettu luokkahuoneeseen. Siellä oli myös neljän eri maan pisteet, jossa lapset saivat käydä tutustumassa maiden esineisiin ja uskontoon. Ensin oltiin tietysti Suomessa ja sieltä lähdettiin matkaan.


 Seuraavana vuorossa oli maa keski-Afrikasta, Kongo. Siellä kuulemma on paljon kristittyjä, joten pöydällä oli siihen liittyen tavaroita. Mutta myös eräs maahanmuuttaja-opiskelija oli tuonut itse tekemänsä astian. Hieno!

Seuraavana oli vuorossa Kiina. Jossa on taolaisuutta ja Kiinan omia uskontoja, mutta myös kristittyjä. Meillä oli mukana tällä pisteellä eräs Kiinalainen kristitty opiskelija. Hänen kanssa juttelinkin pitkään ennen kuin festarit lähtivät käyntiin, koska olen käynyt Kiinassa se oli erityisen kiinnostavaa keskustella kyseisestä kulttuurista. Hän hieman kertoi esineistä mitä oli tuonut mukanaan.Minä olen ostanut nuo puikot, mutta hän oli tuonut kaikki muut kuvissa olevat tavarat. Siellä on terrakotta-sotilaita, kuva kiinan muurista, vaatteita, lippu, kirjoitusvälineet, silkkiperhosen toukkia, laskentahelmet ja kaikkea muuta, mistä en päässyt selville mitä ne ovat.Seuraavana oli vuorossa Venäjä, jossa olin minä ja kaverina minulla oli eräs venäjältä tänne muuttanut nainen. Ortodoksisesta kirkosta olimme tuoneet ikoneita ja tuohuksen. Ja esillä oli myös maatuskoita ja kuvia tietysti. Ja myös huivit oli tosi kiva asussa. Aidot venäläiset huivit. Venäläisen kanssa oli myös mukava jutella kun oli kokemuksia sieltä.


Meillä oli myös angry birds-teemalla ja kivienmaalaus-teemalla yksi paja, jossa sai siis maalata kiviä ja ampua änkkäri ritsalla pahvilaatikoita


1 kommentti: