Elämää, ei sen enempää...

Höpinöitä elämästä ja arjen pikku asioista

tiistai 3. maaliskuuta 2015

Petite Anglaise

Kirja, joka innostaa, joka koukuttaa ja joka tuo mieleen paljon ideoita ja innostusta. Petite Anglaise on Catherine Sandersonin kirja, joka perustuu hänen blogiinsa Petite Anglaise. Hän on englantilainen, mutta haaveili aina asuvansa ja elävänsä Ranskassa. Hän muutti Ranskaan ja meni naimisiin ja sai lapsen. Blogi kertoo paljon hänen perheestään ja elämästään Ranskassa. Blogimaailmassa hän saa paljon ystäviä seuraajistaan ja he seuraavatkin tiivisti hänen elämänsä kiemuroita blogin kautta. Siellä hän tutustuu myöskin Jamesiin, jonka vuoksi hän jättää aviomiehensä ja elää kaukosuhteessa miehen kanssa, jota rakastaa ja jonka käsiin luottaa tulevaisuutensa. Mutta kaikki ei mene niinkuin haluaisi ja Petite anglaise saa kokea miltä tuntuu tulla jätetyksi.

Se miten hän tasapainoilee rakkauden ja velvollisuuden kanssa on hienoa. Kuinka ex-mies on työnarkomaani ja uusi rakastettu asuu kaukana. Lapsenvahtivuoro voi kaatua niskaan millona vain, vaikka illalle jolle on suunnitteilla jotain ohjelmaa Jamesin kanssa. Työ ja lapsi pitää häntä Pariisissa ja James on kaukana Renneessä, koska hänen lapsensa asuvat siellä.

Blogi on olemassa ja linkki sinne on kuvan alla. Mutta hän ei kirjoita sitä enää. Kuinka paljon hänellä olikaan seuraajia ja kuinka paljon hän sai kommentteja ja sähköpostia lukijoiltaan. Ja se kirjoitustahti...

Minä luin tätä ensisijaisesti rakkaustarinana, mutta tämä on myös tarina yhdestä perheestä, monenlaisesta kohtalosta ja haaveesta ja siitä kuinka mielikuvat asioista muuttuvat. Haaveet säilyvät, mutta muuttavat muotoaan.

Itselleni tämä toi myös muistoja omalta Pariisin matkaltani, mutta se onkin aivan toinen tarina :)

 http://petiteanglaise.com/2 kommenttia:

 1. Onpa mielenkiintoinen juttu! Taytyykin lukea kun on aikaa, viela kun itsekin asun Pariisissa!
  Infinnish.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin suositella!! Vaikka olin Pariisissa vain muutaman päivän, voin silti aistia sen tunnelman ja jotkin paikat kirjan kuvauksessa :)

   Poista