Elämää, ei sen enempää...

Höpinöitä elämästä ja arjen pikku asioista

lauantai 22. kesäkuuta 2013

Ranskalaiset ruuat!

Ranskassa olesani ihastuin perinteikkääseen ja monimuotoiseen ruokaan. Juustot, patonki, sipulikeitto, ratatouille, creme brule, suklamousse...Kokeilinkin näin juhannuksen kunniaksi valmistaa erästä ranskalaista herkkujälkiruokaa eli suklaamoussea. Herkku onnistui erittäin hyvin.Seuraavalla kerralla voisikin jo kokeilla jotain haastavampaa :)
 Suklaamousseen tarvitset:
2 kananmunankeltuaista
3 dl kermaa
100 g tummaa suklaata

sulata suklaa vesihauteessa ja vispaa kerma sopivan pehmeäksi. Liää keltuaiset sulaneeseen suklaaseen ja tämän jälkeen sekoita suklaa j kema ja laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään :) Tällä ohjeella neljälle henkilölle....

Suklaamousse on nopea, helppo ja herkullinen jälkiruoka, joka sopii arkeenkin. Valmistukseen menee noin puolituntia, jos sitäkään.

Bon appetit!!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti