Elämää, ei sen enempää...

Höpinöitä elämästä ja arjen pikku asioista

perjantai 21. kesäkuuta 2013

Matkailu avartaa

Pariisissa keväällä ollesani ylitin itseni. Kävin Eiffel-tornissa (la tour  eiffel), joka on siis 324 metriä korkea. Olen koko ikäni kärsinyt korkean paikan kammosta ja jo ennen ensimmäistä kerrosta olin aivan kauhuissani kuinka korkeala jo olin ja kuinka korkealle olin menossa. Ensimmäinen kerroshan sijaitsi vasta n. 57 metrin korkeudessa. Tässä mutama kuva Eiffel kokemuksesta.Kävin keväällä myös Venäjällä, Inkerinmaalla. Siellä ollessani tajusin kuinka kiitollinen pitäisi olla siitä mitä on. Meilä on täällä asiat kumminkn ihan hyvin. Meillä on ilmainen peruskoulu ja kaikilla ihmisillä on peruoikeudet ja perusturva. Kaikille yritetään mahdollistaa töitä. Siellä ollessani eräs inkeriläinen yli 40-vuotias nainen kertoi että ei oteta töihin, koska on liian vanha ja ambulanssikaan ei välttämättä hae vanhempia ihmisiä sairaalaan. Hän kertoi myös tarinan kuinka nuorille tytöille tarjotaan rokotusta kohdunkaulansyöpää vastaan, mutta rokots estääkin lasten saamisen. Toimella yritetään ilmeisesti pienentää väestönkasvua(?)
Kävimme myös nähtävyydessä, kuvassa hatsinan palatsi. Kävimme myös venäläisen taiteen museossa, jossa oli upeita maalauksia!!!

Viie syksyn Kiinan matka oli ehkä rankin reiu mitä olen tehnyt. Siellä ilmansaasteiden, hassua kieltä puhuvien ihmisten keskellä, jotka ottavat paljon kuvia :) Siellä kiersimme monet temppelit, Taivaallisen rauhan aukio esimerkiksi ja kielletty kaupunki ja kiinan muuri korkeine askelmineen ja tietysti terrakotta armeija. Asuimme opiskelijaporukan kanssa jokainen eri perheessä. Siinä opimme kiinalaista kulttuuria, mutta englannin kieli on vielä hakusessa, minkä toki ymmärtää. Näimme ja koimme paljon: kiinalainen ruoka ja puikoilla syöminen, katukoirat ja mielenkiintoiset ruokakaupat ja torikojut, ihmismäärä ja sekainen liikenne ja kiinalainen vessa!!! Nitä on vaikea selittää, ne pitäisi kokea. Kiinlainen vessa on reikä lattiassa, mutta lattia lainehtii silti. :)  Saimme uusia ystäviä ja kokemuksia, joita kuaan ei voi meiltä ottaa pois. Lämmöllä muistelen matkaa joka oli erilainen kuin mitä tulen ehkä ikinä tekemään tai mitä olen tehnyt. Kiinassa vietimme illat ystäviemme kanssa kaupungilla, kävimme syömässä ja laulamassa karaokea :)

http://kohtikiinaa.wordpress.com/ 
Edellä linkki oriveden lukion kiina blogiin, joita me kiinassa käyvät opiskelijat olemme kirjoittaneet :) Siellä lisää kiinasta


Kiitos kaikista matkoista!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti