Elämää, ei sen enempää...

Höpinöitä elämästä ja arjen pikku asioista

sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

Iso ikävä

Rakas vaari,
Menetimme sinut huhtikuussa 2020. Aluksi suru oli todella lamauttava. Välillä vieläkin sitä on vaikea uskoa todeksi. 
Olihan lähtösi tietysti odotettavissa, elit pitkän elämän. Tiesin, että kun se hetki tulee... pitää osata päästää irti. Pitää kiinni muistoista, mutta antaa sinun mennä. Kaikki kävi kuitenkin nopeasti ja yhtäkkiä olitkin jo poissa. 

Olet koko elämäni ollut minulle todella rakas. Olemme jakaneet yhteisen syntymäpäivän. Paljon mukavia muistoja ja yhteisia hetkiä. Vietimme paljon aikaa luonasi, autoimme maatilan töissä. Minä vietin siellä paljon aikaa myös yksin loma-aikoina. Ehdimme asua myös saman katon alla joitakin vuosia.   
 
Pääsin lomalla luonasi hiihtämään. Kerran muistan kuinka menimme yhdessä hiihtämään lähimaastoon. Se oli ainutkertaista ja mukavaa. Minä halusin laskea isoja mäkiä, sinä odotit alhaalla. Pelasimme yhdessa myös tammea ja myllyä. Opetit minua myös uimaan. Kellutit vyöllä vedessä ja pidit pinnalla. Olit innokas avantouimari. Haluan uskoa, että olen perinyt sinulta tämän innostuksen.

Muistan, että olet kertonut tarinoita ja juttuja omasta nuoruudestasi. Olisin halunnut jutella asioista vielä enemmän. Lopussa, et enää jaksanut miettiä ja muistella. Paljon sanontoja on jäänyt puheistasi elämään.
 
 Olit erittain huumorintajuinen, nauroitkin usein minun ja siskoni hölmöilylle ja vitsinheitolle. Ja me saimme lisää vettä myllyymme.
 
Viimeisinä elinvuosinasi kuntosi pikkuhiljaa aleni. Kaikki kävi niin pikkuhiljaa, että sitä ei halunnut ehkä huomata.  Halusit asua koko ajan kotona. Ja saitkin.  
 
Koiramme Titta oli sinulle erittäin tärkeä. Teistä oli seuraa toisillenne, ja Titta nautti huomiosta jota sai sinulta. Olitte "kaks vanhaa."  Tittaakaan ei enää ole, tämä kuoli marraskuussa. 

Ihmiset tunsivat sinut ahkerana, suoraselkäisenä miehenä. Hyvin suuniteltu on puoliksi tehty. Se piti kohdallasi hyvin paikkaansa. 

Olit hyvä vaari, paras mahdollinen. Rakastan sinua! <3


 
"Oletko siinä jos suljen silmäni.
Ojenatko kätesi, jos kovasti kurotan.
Halaatko, jos levitän käteni.
Tiesithän sen, että rakastin."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti