Elämää, ei sen enempää...

Höpinöitä elämästä ja arjen pikku asioista

maanantai 18. syyskuuta 2017

Must have #bloggaajienolohuonehaaste

Täällä taas bloggaajien olohuonehaasteen äärellä. Viime viikon sana tai teema oli "must have."
Mietin pitkään minkä asian äärellä mun must have-postauksessa ollaan. Meikeistä ja kauneudesta en osaa kirjoittaa.

Usein mietin mitä elämässä on tärkeää, että on. Ja mitkä asiat ovat sellaisia että ne olisi pakko olla, että elämä on elämisen arvoista ja mukavaa. Sellaista, että elämää jaksaa.

Itselleni tärkeitä on seuraavat asiat. Ne antavat voimaa ja tukevat vaikeina hetkinä.

1. Ystävät
Ystäville voi kertoa, jos mielen päällä on kysymyksiä tai pohdintoja. Minulle ystävät ovat voimavara, ja ajatus siitä, että elämässäni ei olisi ystäviä. En tiedä, omassa elämässäni ystävät ovat must have. Ilman heitä en jaksaisi, mutta mun ystävät onkin hassuja ja ihania, ja välillä ne osaa myös ärsyttää. Mutta sitähän ihmissuhteet ovat myös, välillä ärsyttää.

2. Vapaa-aika
 Pitkän työttömyysjakson jälkeen olen saanut työpaikan. Yksi pelottavimmista asioista on se, että jos vapaa-aikanani en jaksa tai ehdi tehdä niitä asioita joista nautin ja jotka antavat voimaa. Totuin siihen, että työttömyyden aikana minulla ei muuta ollutkaan kuin aikaa. Nyt kun työ tulee viemään osan vapaa-ajastani, pitää se järjestellä uudella tavalla. Harrastukset kuuluvat myös vapaa-aikaan, ja minulla on ihanat harrastukset, kuoro ja kuntosali. Haluaisin että ehtisin myös harrastaa.

3. Työt
Vapaa-ajasta päästäänkin sujuvasti työhön. Työttömyyden aikana kaipasin sitä että elämässäni olisi rytmi. Koulu rytmitti arkea pitkään, mutta enää sitä arkea ei ole. Työ on myös tärkeä tulojen kannalta. Itse oli oppinut elämään tukien kanssa, mutta kyllä sitä kaipasi, että tulot olisivat edes hieman suuremmat. Välillä tuli myös ajatus, että osaanko tehdä enää töitä, ja onko tiedot ja taidot vielä hallinnassa. Vaikka jännitän vielä todella paljon ja osa vapaa-ajasta menee miettiessä tulevaa työvuoroa. Koen sen silti tärkeäksi, että saa kokemusta ja rahaa.

4. Perhe
Perhe on pahin. Mutta juhlapyhät ilman perhettä.. Apu arkisissa asioissa ja aito välittäminen.Vaikka välillä ärsyttää, se että välillä riitelee, niin seuraavassa hetkessä sovitaan. Se että uskaltaa olla oma itsensä.

5. Hengellisyys/Hengellinen elämä
Se, että saa kokea pyhää, olla alttarin äärellä ja kuulla sanaa... Minulle on tärkeä päästä hiljentymään aina silloin kun sitä kaipaa ja muutenkin. Se on ollut pitkään tärkeä osa elämää, joskus enemmän arjessa mukana ja välillä vähemmän. Mutta läsnä kuitenkin. Se että olisi aikaa hoitaa myös suhdetta yläkertaan. Rukous, seurakuntayhteys, Raamattu, ehtoollinen, uskon neljä pöydänjalkaa. Niille pitäisi löytyä arjesta hetkiä. Ainakin minun arjessani.


6. Oma koti, hyvää ruokaa, katto korkealla kavereille... Kukkia, kirjoja...
Itse nautin siitä että kotona saan olla rauhassa, ja voin olla yöpuvussa koko päivän jos huvittaa. Haluan, että kotona saisin elää enemmän sellaista oman näköistä elämää: lukea, haistella kukkia, syödä, popittaa hyvää musiikkia ja kutsua kavereita kahville. Välillä tuntuu, että seinät kaatuvat päälle ja yksinolo ahdistaa, mutta sitä varten on ihanaa että voi lähteä harrastamaan tai tavata kavereita. Tiskaaminen on kotihommista kamalin, ja ahdistus kasvaa tiskivuoren mukana. Mutta se tunne, kun tiskipöytä on tyhjä!


Mielestäni kaikki tärkeimmät asiat pitäisi olla tasapainossa, että elämästä voi nauttia. Ora et labora! Rukoile ja tee työtä. Itse en jaksaisi koko aikaa tehdä työtä, mutta kyllä kavereidenkin naamat alkavat pänniä, jos heitä katselee 24/7... Kaikella rakkaudella kaverit. Nämä ovat elämässni sellaisia asioita, joista en osaisi kokonaan luopua.


2 kommenttia: