Elämää, ei sen enempää...

Höpinöitä elämästä ja arjen pikku asioista

lauantai 7. tammikuuta 2017

Uusi vuosi, vanhat jutut

Vuosi vaihtui, hups vaan. Viime vuoteen mahtui isoja asioita, hauskanpitoa, kyyneleitä ja uusia ihmisiä. Osallistuin vegaanihaasteeseen ja lukuhaasteeseen, järjestelin työssäoppimismatkaa Espanjaan, olen edennyt opiskelussa niin paljon, että valmistun keväällä. Espanjasta sain uusia ystäviä, ihmisiä, joiden kanssa koin paljon ja joiden kanssa jaoin elämäni isoja asioita. He ovat ihmisiä, jotka ovat jakaneet kanssani iloja ja suruja, kipuja.  Niin omasta elämästäni ja heidän elämästään. Viime vuoden aikana olen oppinut, että itsestään voi pitää huolta ja ajatella positiivisen kautta, ruoskimisen sijaan. Tänä vuonna aion toteuttaa sen.


Tänä vuonna haastan itseni sellaisiin asioihin, jotka tuottavat positiivisen lopputuloksen. Vegaanihaaste, ruokavalioni ja katsomukseni toivottavasti laajentuu, ruokavalio vaikuttaa toivottavasti myös oloon. Haastetta tuo koulu, joka päättyy toivottavasti valmistumiseen. Se haaste ei silti tule olemaan helppo, toivon vain että jaksan vielä tämän viimeisen kevään. Koulun käynti ei aina ole helppoa. Paitsi alla olevien lampaiden kanssa, jotka tuttavallisesti saivat nimet Hilary ja Donald. He liittyivät erääseen syksyn suureen projektiin joka toi stressiä opiskeluun ja elämään.


Tuokoon uusi vuosi toisi uuden alun, 
se tuokoon sydämeen valon.

En usko uuteen alkuun, vuoden vaihtuessa. Aina voi luvata aloittaa alusta, aina voi antaa itselleen mahdollisuuden muuttaa jotain elämässään ja auttaa muita löytämään elämästään jotain hyvää, jotain säilyttämisen arvoista, rakastettavaa ja hienoa. Uusi vuosi ja uusi alku, aivan kuin edellinen vuosi olisi epäonnistunut? Koska sitä se ei itselläni ainakaan ollut. Jos oli raskasta, niin oli myös ihanaa. Espanjan matkan jälkeen olin monta viikkoa yskässä ja nuhassa, aina kun luulin että se meni ohitse, tuli se taas takaisin. Joulukuun alussa sairastin angiinan ja nyt vuoden vaihteessa viisaudenhammas oikutteli. Kävin monenmoisissa kokeissa -myös muihin vaivoihin ja epäilyksiin liittyen- ja aina määrättin buranaa tai antibiootteja. Muuten kaikki oli hyvin. 
 
 
Taivaanrannasta nousee aurinko,
se valaiskoon polkusi jonka olet valinnut. 
Näyttäköön myös sen,
että voit milloin vain
aloittaa uudelleen.  
Olkoon voima ja henki kanssasi,
jotta jaksat valintojen
ja elämän kysymysten äärellä. 
Valoa sinne missä on pimeää, 
sinne auringon säteen lähetän. 
Antakoon elämä mahdollisuuden
aloittaa alusta, jatkaa matkaa
kasvaa, murtua
ja yrittää sen jälkeen uudelleen.
Haasteet on tehty voitettavaksi, 
ystävät auttajaksi,
elämä elettäväksi.
Elämää on laaksot ja luolat, 
mutta myös
 onnen ja rauhan tuojat.

Hyvää uutta vuotta toivottaa: Vilma

6 kommenttia: