Elämää, ei sen enempää...

Höpinöitä elämästä ja arjen pikku asioista

torstai 21. tammikuuta 2016

Vegaanihaaste part 2

Vegaanihaastetta on enää reilu viikko jäljellä.  Miten minulla on mennyt?

Ilman tahallisia ja tahattomia repsahduksia en ole selvinnyt. Olen lirauttanut kahviin tavallista maitoa ja syönyt lihaa. Mutta olen ihan oikeasti kiinnittänyt huomiota siihen millaista ruokaa syön. Koska meillä on koulussa kolme kertaa päivässä ilmainen ruoka, minun ei ole tarvinnut hirveästi kokata. Mikä toisaalta helpottaa syömistäni, koska ei tarvitse kokata itse. Mutta toisaalta, kun en tee ruokaa itse, en myöskään opi tuntemaan ja tekemään vegaanista ruokaa.

Linssit olivat minulle aivan uusi tuttavuus ja haasteen tässä vaiheessa päätin kokeilla niistä jotain iltapalaa. Tein salaattia, käyttäen siis vihreitä linssejä. Linssit täytyy ensimmäiseksi antaa liota kylmässä vedessä tunti. Se lyhentää keittoaikaa, mutta sillä voi olla muukin merkitys. Kun linssit ovat lionneet, niitä keitetään 20 minuuttia pienellä lämmöllä.

Sitten vain tekemään salaattia.

  

Toinen tuote mihin olen ilokseni tykästynyt on Yosa-jogurtti.  Kaurainen, niin hyvän makuinen. Toinen jogurtti mitä voin suositella on alpron soijajogurtit. Ne maistuvat mielestäni paremmalta kuin ns. normaalit jogurtit. 

Nämä ovat ainakin tulossa vegaanihaasteenkin jälkeen omaan ruokavaliooni. Eli tavoite on täyttynyt, ei tarvi olla iso muutos, mutta jos askel vegaanimpaan suuntaan, niin hyvä. Ja kuten sanottu ei streesiä!!

2 kommenttia:

  1. Itse kun olin kasvissyöjä suosin soija jugurttia ainut huono puoli on hinta! Hurjasti kalliimpia kuin normi jugurttia saa eurolla litran ;/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on huono puoli, että saattaa maksaa jotkin jutut enemmän. Soijajugurttikin on aika monikäyttönen.

      Poista