Elämää, ei sen enempää...

Höpinöitä elämästä ja arjen pikku asioista

keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Moips!

Olin lokakuun lopulla soveltuvuuskokeissa/pääsykokeissa Mikkelissä ja Jyväskylässä.

Ensin matkasin Mikkeliin ja olin siellä yhden yön ennen pääsykoetta. Junamatkat olivat kivoja ja menivät yllättävän nopeasti lueskellessa ja katsellessa ihmisä. Pieksamäellä oli vaihto ja odotusta jopa 1.5 tuntia... Huoh... Mikkelissä sain tuntemattomalta mieheltä apua ja pääsin majapaikkaani autolla. Monet ihmettelivät miten uskalsin miehen kyytiin lähteä, mutta hänellä oli pieni lapsi ja mummo mukana. :)

Seuraavana aamuna lähdin kohti Mikkelin ammattikorkeakoulua. Matkaa oli muutama kilometri. Matkalla ohitin hienoja vanhoja taloja, hauskoja tien nimiä. Tiesittekö että myös mikkelissä oli snellmanninkatu ja muidenkin tunnettujen henkilöiden mukaan nimettyjä katuja mm. Anni Swanin katu. Ohitin myös komean kirkon, Mikkelin tuomiokirkon.

Päivä Mikkelin ammattikorkealla meni mukavasti, ehdin hyvin ilmoittautua ja sen jälkeen olikin tekstitaidonkoe, jossa piti kirjoittaa vastike erääseen haastatteluun. Sen jälkeen meidät jaettiin pieniin ryhmiin joissa oli ryhmätehtäviä. Ensin piti ohjata sitä ryhmää ja sen jälkeen oli ryhmäkeskustelu. Ja lopuksi olin yksilöhaastattelussa, jossa haastattelijat kyselivät tiukkoja kysymyksiä ja minä latelin tiukkoja vastuksia.


Siellä tutustui ihanan nopeasti muihin hakijoihin, ja se helpotti ryhmässä toimimista.

Jyväskylässä sain facebookin kautta majapaikan. Minun piti mennä ensin eräällä kaverilleni yöksi, mutta se peruuntui. Sitten kyselin eräässä ryhmässä voisiko kukaan majoittaa  minua yhdeksi yöksi sohvalleen. Onnistui, menin sitten erään ihanan naishenkilön luokse. Kiitos! Hänellä oli kaksi kissaa joista toinen oli ihan hassu, se kerjäsi kuin koira rapsutuksia.

Jyväskylässä koe oli samantapainen, oli ryhmäkeskustelu ja muutaman henkilön haastattelu. Mutta aluksi meille tehtiin kaikki mahdolliset musteläiskätestit ja muut. Oli mielenkiintoista kun minullekkaan niitä ei ole ikinä tehty.

Aloina olisiis yteisöpedagogi ja lapsi- ja perhetyö. Toivotaan että saan opiskelupaikan ja että ne asiat järjestyvät.


Tässä vielä kuvia Mikkelistä:


Museo koulun vieressä


Mannerheimin patsas Mikkelissä


Mikkelin asema
 Hauskaa päivää kaikille!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti