Elämää, ei sen enempää...

Höpinöitä elämästä ja arjen pikku asioista

perjantai 6. joulukuuta 2013

Kansalainen kahden maan...

Hyvää itsenäisyyspäivää!!!

Sun kätees, Herra voimakkaan
suo olla turva Suomenmaan
niin sodassa kuin rauhassa
ja murheen, onnen aikana
(virsi 577:1)

Mitä itsenäisyys merkitsee muille, miten aoitte sen viettää?

 Olisko asiat Suomessa toisin, jos emme olisikaan itsenäinen kansa. Saamme kyllä olla kiitollisia sotiemme veteraaneille siitä mitä meillä on, jos he eivät olisi taistelleet itsenäisyytemme puolesta meillä voisi olla asiat toisin. Kävin tänään itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksessa ja sen jälkeen vietiin sankarihaudalle seppeleet. Siinä sitten eräs vanhempi nainen pyysi että auttaisitko, saisinko ottaa kädestä. Tietysti suostuin ja ojensin käsivarteni ja yhdessä menimme katsomaan seppeleiden laskua. Hän kertoi tasaainonsa ja selkänsä olevan huono joten autoin häntä hakemaan sauvat kirkon eteisestä ja sytyttämään kynttilän muualle haudatuille vainajille tarkoitetun kiven eteen. Hän oli kiitollinen saamastaan avusta ja jossain vaiheessa kysyikin että en kai vie sinun aikaasi.Minulle se oli ilo auttaa ja sai minutkin erittäin hyvälle mielelle. Sen lisäksi sain lahjaksi vielä halin ja kiitokset siunauksen muodossa, hän toivotti myös voimia kouluun. Se oli erittäin hyvä esimerkki lähimmäisen rakkaudesta ja toisen välittämisestä ja auttamisesta. Hänelle oli todella iso asia että sai apua, vaikka se ei minulta vaatinut erityisen paljoa ponnisteluja.

Auttakaa ihmiset toisianne! Sen ei tarvitse olla mitään vaikeaa tai raskasta, mutta sille joka sen avun saa, hänelle se voi merkitä paljonkin. Ja sitä enemmän se merkitsee jos apu tulee oikeasti sydämestä! Isänmaamme puolustajat sotivat meidän puolestamme, he antoivat meille hyvän tulevaisuuden. Se on paras apu mitä me olemme voineet heiltä saada. Vaikka kaikki asiat eivät ole täydellisesti, ne eivät olisi näin hyvin ilman heidän panostaan!

Jokainen oi ylpeällä mielellä sanoa olen Suomen kansalainen, en ole pelkästään maailman kansalainen vaan erityisesti Suomen kansalainen. Olen kansalainen kahden maan, Suomen ja taivaan knsalainen! Rakas Isä, siunaathan myös meitä oman elämämme taisteluissa.

Valmistautuminen itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoon ja tuntemattomaan sotiaan katsomiseen alkaa pian!

Hyvää ja rauhaisaa itsenäisyyspäivää kaikille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti