Elämää, ei sen enempää...

Höpinöitä elämästä ja arjen pikku asioista

torstai 19. syyskuuta 2013

Paluu muistoihin

Taas muutama päivä sitten lähti lukiostamme joukkio kakkosia Kiinaan. Tuonne suureen ja pelottavaan maahan. Itsekkin olin vajaa vuosi sitten siellä, kasvamassa isommaksi, oppimassa itsestäni ja tuosta maasta ja hankkimassa kokemuksia. Siksi tuo pikkuisten lukion kakkosluokkalasiten Kiinaan lähtö pelotti. Menevätkö he ottamaan minulta omat muistoni ja kokemukseni pois ja tuomaan omansa tilalle. Tämä ei ole ehkä normaali pelko, kun miettii mitä heidän vanhempansa saattavat ajatella. Miten he pärjäävät, ei kai mitään ole sattunut, onko kaikki hyvin. 

Itse muistelen Kiinasta niitä ystävyyssuhteita joita solmin, saksalaisten ja kiinalaisten kanssa. Ne itkut ja naurut ja niiden syyt. Mukavat illat kiinalaisten ystävien kanssa ja kaikki ne nähtävyydet temppeleineen kaikkineen (joita oli ainakin sata samanlaista). Ja vain se mitä kaikkea koin tunnetasola ja kasvoin ihmisenä. Nitä kokemukisia en halua unohtaa ja niitä kuikaan ei saa viedä minulta pois. Matkailu avartaa!!!

Mutta olihan siellä ne ilmansaateet ja yöjunat, toivotaan että kakkoset saavat kokea myös nämä, todella epämukavat asiat. (Vaikka eihän kaikki tunnekuohutkaan ole mukavia, mutta ne on kasvattavia)

http://www.travelstart.fi/halvat-lennot/kiina
Hieman epätarkka kuva, mutta joka kuvaa paljon....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti