Elämää, ei sen enempää...

Höpinöitä elämästä ja arjen pikku asioista

keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

19.4.2020 Sippulannniemen ja Iso-haapasaaren luontopolut

Taas aika palata huhtikuussa kiertämiimme luontopolkuihin. Tällä kertaa jaksoimme kiertää kaksi luontopolkua. 

Sippulanniemen luontopolku
Pituutta luontopolulla on nelisen kilometriä. Maasto on sopivan vaihtelevaa ja monimuotoista. Täällä onnistuimme vahingossa jättämään välistä noin kilometrin. Luontopolku kulkee paikoitellen kuntopolkua pitkin tai sen yli. Ehkä meillä meni jokin kyltti tai polun merkki ohi.  Pidimme kahvitauon kyseisillä kallioilla, jotka olivat vaikuttavat. 
Iso-Haapasaaren luontopolku

Jaksoimme kiertää samana päivänä vielä toisenkin luontopolun. Jyväskylän Haapaniemessä sijaitseva Iso-Haapasaari on pituudeltaan kilometrin mittainen, ja leveydeltään enintään 200 metriä. Luontopolulla pituutta on 2.7km.  Luontopolku on helppokulkuinen, isoja korkeuseroja ei ole. Saaren kärjessä on jyrkänne, jossa oli huhtikuussa syytä olla varovainen. Itse pidin siitä, että sai kulkea niin paljon järven äärellä. Lumet olivat tuossa vaiheessa jo sulaneet, mutta järvet olivat osittain vielä jäässä. Sen verran uskaltauduimme jäälle, että sain tämän kivan kuvan muistoksi. Huhtikuussa saappailla olisi ollut tällä luontopolulla tarvetta. Polku oli paikoitellen todella pehmeää ja kuraista.

Tämän reissun jälkeen emme ole käyneet kiertämässä uusia luontopolkuja. Olemme olleet menossa, mutta on tullut yllättäviä esteitä. Mutta postaukset jatkuvat, jahka taas ehdimme retkelle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti