Elämää, ei sen enempää...

Höpinöitä elämästä ja arjen pikku asioista

lauantai 8. joulukuuta 2018

Kaasonhommia elokuisissa häissä

Heippa taas!
Jo on reilu kolme kuukautta kulunut kesän toisista häistä. Kesä helli vielä elokuussa hääparia, joka juhli häitään pääkaupunkiseudulla. Sain kunnian olla ystäväni Lauran yksi kaasoista. Tehtävään meitä oli valittu kolme.


Ennen häitä me kaasot auttelimme morsianta erilaisissa häihin liittyvissä valmisteluissa. Koristelimme tuikkukippoja, osa meistä kävi häämessuilla, olimme mukana morsiuspuvun sovittamisessa ja kuuntelimme tietysti morsiammen mietteitä ja ajatuksia häistä. Muut kaasot oplivat edellisenä päivänä koristelemassa juhlapaikkaa, mutta minä pääsin paikalle vasta yöllä.


Hääaamuna kävimme yhdessä kampaajalla, jossa laitettiin morsiamelle, kaasoille ja morsiammen äidille kampaukset ja osalle myös meikki. Loput meikkasivat itse morsiamen kotona. Kun kampaukset ja meikit olivat valmiit, oli kuvaamisen aika, kaikki piti saada taltioitua. Kun kuvat oli otettu autoimme morsianta pukeutumaan ja pukeuduimme myös itse.



Kirkolla tehtävänäni oli pitää morsiuskippua toimituksen ajan, lukea teksti Raamatusta ja jakaa saippukuplia toimituksen jälkeen puhallettavaksi.



Juhlapaikalle saavuttuamme neuvoimme vieraita käytännön asioissa ja odottamaan paria tietyssä paikassa. Veimme yhdessä myös ohelmaa ja päivää eteenpäin. Juhlapaikalla autoimme morsianta myös  kuvauksissa ja varmistimme että karkki- ja juomabuffetissa oli tarjottavaa riittävästi. Juhlat vietettiin Prestbackan pitokartanossa.



Me pidimme hääparille ja vieraille myös hääleikin päivän aikana. Leikki oli hyvin simppeli vieraanetsimisleikki. Se kumpi oli nopeammin tuonut tietynlaisen vieraan omalle paikalleen erteen saisi pisteen ja kummalla on enemmän pisteitä voittaa. Neuvoimme paria tuomaan seuraavanlaisia vieraita: se kenellä on sininen mekko, kenellä on vaalea puku, se kenellä on rusetti, korkeimmat korot, hiuskoriste jne. Vieraat saivat huudella neuvoja, mutta he eivät saaneet itse juosta eteen, vaan morsiammen/sulhasen piti käydä heidät itse hakemassa. Ja tottakai ohjelmaan kuului myös morsiuskimpun ja sukkanauhan heittäminen.


Ruokailun, kahvituksen ja leikkien jälkeen oli vuorossa häätanssi, jonka jälkeen bändi jatkoi soittoa muutaman eri setin verran. Pillit laitettiin pussiin puolen yön jälkeen.







Häät olivat ikimuistoiset, rakkauden täyteiset ja mukavat. Kiitos!

Kuvat: Anu Buri
ja Vilma (tukka ja mekkokuvat)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti