Elämää, ei sen enempää...

Höpinöitä elämästä ja arjen pikku asioista

keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Toppikuun kuulumisia!

Moikka taas!
Viimeisimmästä postauksesta on aikaa, mutta hyvästä syystä. Huhtikuun alussa alkoi työssäoppiminen eli toppi. Tällä hetkellä kuluu viimeinen viikko ja nyt on aikaa myös vapaa-ajalle. Neljä viikkoa on mennyt älyttömän nopeasti. Välillä on ahdistanut kaikkien kirjallisten töiden ja näyttösuunitelmien teon keskellä. Mutta hengissä ollaan. Kaikesta huolimatta tiedän, että olen oikealla alalla. Oikealla alalla, tällä hetkellä.

Tämä työssäoppimisjakso on ollut mielenkiintoinen. Olen siis työssäoppimassa jälkkärissä (normaalilla kielellä iltapäiväkerho eli iltis). Olen yrittänyt muistella millainen itse olin 8-vuotiaana ja millaisia leikkejä leikimme. Huomaan että pelit ja erilaiset mediat ovat nykyään lasten elämässä vahvasti läsnä. Puhutaan minecraftistä, ja sun muista peleistä, WhatsAppista  ja ties mistä. Me leikimme ja kisailimme: hippaa, pistettä, nurkkista, hyppistä.

Olin 8-vuotiaana hyvin ujo. En aina uskaltanut viitata tunnilla, vaikka tiesinkin vastauksen. Opin jo ennen kouluun menoa kirjoittamaan, ja kakkosluokalla kirjoitinkin jo pitkiä tarinoita. Muistan että matematiikasta en pitänyt, koska se oli jo silloin vaikeaa. Minulla oli muutama hyvä ystävä, joiden kanssa olin samalla luokalla. Parhaan ystäväni olin tuntenut jo 4-vuotiaasta, ja hän oli paras ystäväni läpi ala-asteen. Välillä riitelimme ja otimme rajusti yhteen. Hetkellisesti paras ystävä vaihtui, ja silloin oltiin mustasukkaisia. Nämä kaksi uutta parasta kaverusta kun olivat niin kahdestaan ja me muut jäimme ulkopuolelle. Mutta tilanne aina palasi normaaliksi. Nyt en oikeastaan ole lapsuudenaikaisten ystävieni kanssa tekemisissä, facebooktuttuja enempää. Toisaalta se harmittaa, koska meillä on kuitenkin niin paljon yhteisiä muistoja lapsuudesta. Mutta elämä menee eteenpäin. 

Tässä jälkkärissä, missä olen ollut, on tykätty hypätä narua. Kun aloin muistelemaan, mitä hyppynaruloruja me hypimme lapsena, en muista kuin koulun (hypättiin 1, sitten 2... jne.), nallekarhun ja häät. Mutta en muista miten kaikki lorut menivät, muistatteko te? 
Olen tänä aikana oppinut kaksi uutta lorua. Mansikka, vadelma. Pyöritetään mansikan kohdalla normaalisti tavurytmissä man-sik-ka. Vadelman kohdalla pyöritetään ylhäällä tavurytmissä va-del-ma. Toinen loru on omena, päärynä, appelsiini, jos sinä hyppäät 25 saat sinä ensimmäisen palkinnon.  

Eilen  vietimme vappuhulinoita, soitimme lasten toivemusiikkia, oli mehutarjoilua, leikkejä ja mahdollisuus kokeilla erään työntekijän mikropyörää. Ei ollut niin helppoa, kuin mitä luulisi. Sai myös naamioitua, minä oli Peppi pitkätossu. 


Mukavaa vappua!!! Kertokaa mitä loruja te olette hyppineet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti